You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

A múzeum - A 21. századi ismeretszerzés színhelye

218

A múzeum - A 21. századi ismeretszerzés színhelye


Megőrzés, tezaurálás, hagiográfia, vagy virtuális valóság? Milyen anyagot őriznek, s milyen képet rajzolnak a természettudományos, orvosi gyűjtemények egy civilizáció múltjáról? Hogyan járul hozzá múltunk a jobb megértéshez, ha ismereteket gyűjtünk az ember biológiai állapotának és egy tevékenységi formának a múltjáról? Hogyan találkozik bölcselet, természettudomány, bölcsészet és orvostudomány? Mit jelent a mai múzeumban a megőrzés, a feldolgozás és közzététel? Hogyan lehet modern szakmúzeum egyszerre színtere a tudománynak, a különböző szintű oktatásnak, az ismeretterjesztésnek és a magas szintű szórakozásnak? Kinek gyűjtünk, kihez szólunk?

More Less


Mindentudás Egyeteme

Cultural policy, Museology, Social services, Research policy, Science policy

klubrendezvények

Dr. György Fábri (moderator)
Dr. Tamás Vásárhelyi (participant)
Péter György (participant)
Dr. László Baán (participant)
Benedek Varga (participant)
Imre Kaján (participant)

1:03:03

16 September, 2004

Erika Bilicsi

15 August, 2014

218
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8862" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download