Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A múzeum - A 21. századi ismeretszerzés színhelye

218

A múzeum - A 21. századi ismeretszerzés színhelye


Megőrzés, tezaurálás, hagiográfia, vagy virtuális valóság? Milyen anyagot őriznek, s milyen képet rajzolnak a természettudományos, orvosi gyűjtemények egy civilizáció múltjáról? Hogyan járul hozzá múltunk a jobb megértéshez, ha ismereteket gyűjtünk az ember biológiai állapotának és egy tevékenységi formának a múltjáról? Hogyan találkozik bölcselet, természettudomány, bölcsészet és orvostudomány? Mit jelent a mai múzeumban a megőrzés, a feldolgozás és közzététel? Hogyan lehet modern szakmúzeum egyszerre színtere a tudománynak, a különböző szintű oktatásnak, az ismeretterjesztésnek és a magas szintű szórakozásnak? Kinek gyűjtünk, kihez szólunk?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Kultúrpolitika, Muzeológia, Szociálpolitika, Kutatáspolitika, Tudománypolitika

klubrendezvények

Dr. Fábri György (moderátor)
Dr. Vásárhelyi Tamás (résztvevő)
György Péter (résztvevő)
Dr. Baán László (résztvevő)
Varga Benedek (résztvevő)
Kaján Imre (résztvevő)

1:03:03

2004. szeptember 16.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

218
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8862" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés