You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Emberré lettünk

712

Emberré lettünk


A kontinensek már akkor is mozogtak, a klíma már akkor is változott és az élővilág evolúciója már akkor is bekövetkezett, amikor fajunk, az értelmes ember - a Homo sapiens - még nem volt. Ezek a folyamatok az ember részvételével napjainkban is működnek és a jövőben is folytatódni fognak. Az előadás arra kíván példákat bemutatni, hogy az első emberszabású majmoktól kezdve az emberré válást milyen földi tényezők határozták meg, és mikor, hogyan jelentek meg az emberre jellemző tulajdonságok. Az évmilliók emlékeit minden ember ma is magán hordozza. A múltba tekinteni nem más, mint megismerni önmagunkat és helyünket a természetben.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Natural sciences, Biological sciences, Evolutionary biology, Anthropology

tudósok előadásai

Dr. László Kordos (lecturer)

35:38

29 March, 2008

Erika Bilicsi

19 August, 2014

712
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8891" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download