Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Emberré lettünk

712

Emberré lettünk


A kontinensek már akkor is mozogtak, a klíma már akkor is változott és az élővilág evolúciója már akkor is bekövetkezett, amikor fajunk, az értelmes ember - a Homo sapiens - még nem volt. Ezek a folyamatok az ember részvételével napjainkban is működnek és a jövőben is folytatódni fognak. Az előadás arra kíván példákat bemutatni, hogy az első emberszabású majmoktól kezdve az emberré válást milyen földi tényezők határozták meg, és mikor, hogyan jelentek meg az emberre jellemző tulajdonságok. Az évmilliók emlékeit minden ember ma is magán hordozza. A múltba tekinteni nem más, mint megismerni önmagunkat és helyünket a természetben.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Biológiai tudomány, Evolúciós biológia, Antropológia

tudósok előadásai

Dr. Kordos László (előadó)

35:38

2008. március 29.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

712
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8891" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés