You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Beszélgetés a szemantikus webről

440

Beszélgetés a szemantikus webről


Az internet a XXI-ik században sokaknak és egyre többeknek a munka, a szórakozás, a kommunikáció mindennapi terepe. Azt viszont, hogy mi történik a háttérben csak kevesen tudják, értik. Nekünk, felhasználóknak kézenfekvő, hogy ha keresünk valamit, begépeljük a kulcsszót, és ömlenek a találatok. A háttérben a matematika és nyelvészet, nyelvtechnológia kutatási eredményei állnak. Ahogy ezek fejlődnek, úgy változik, fejlődik az internet, a web. A mai kerekasztal témája a web egy lehetséges következő fejlettségi szintje, a szemantikus web.

More Less


Nyelvészet, Mindentudás Egyeteme

Semantics, Computer science, Informatics, Communication sciences, On-line information services

kerekasztal-beszélgetés

Balázs Lévai (presenter)
Dr. Gábor Prószéky (lecturer)
Dr. Csaba Pléh (lecturer)

3:25

13 February, 2011

Erika Bilicsi

19 August, 2014

440
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/9141" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download