Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Beszélgetés a szemantikus webről

445

Beszélgetés a szemantikus webről


Az internet a XXI-ik században sokaknak és egyre többeknek a munka, a szórakozás, a kommunikáció mindennapi terepe. Azt viszont, hogy mi történik a háttérben csak kevesen tudják, értik. Nekünk, felhasználóknak kézenfekvő, hogy ha keresünk valamit, begépeljük a kulcsszót, és ömlenek a találatok. A háttérben a matematika és nyelvészet, nyelvtechnológia kutatási eredményei állnak. Ahogy ezek fejlődnek, úgy változik, fejlődik az internet, a web. A mai kerekasztal témája a web egy lehetséges következő fejlettségi szintje, a szemantikus web.

több kevesebb


Nyelvészet, Mindentudás Egyeteme

Szemantika, Számítógéptudomány, Informatika, Kommunikációs tudományok, On-line információs szolgáltatások

kerekasztal-beszélgetés

Lévai Balázs (műsorvezető)
Dr. Prószéky Gábor (előadó)
Dr. Pléh Csaba (előadó)

3:25

2011. február 13.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

445
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/9141" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés