Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Az éghajlat változása- bizonyosságok és bizonytalanságok

1154

Az éghajlat változása- bizonyosságok és bizonytalanságok


Nemcsak a Föld lakóinak száma nő robbanásszerűen, hanem az egy főre jutó felhasznált energia, s a légkörbe juttatott szennyező anyagok mennyisége is nagy ütemben emelkedik. Vajon visszavezethető-e az elmúlt másfél évszázadban zajló kismértékű, globális léptékű melegedés az ember mind intenzívebb földi jelenlétére? Vajon az egyre növekvő szennyezőanyag-kibocsátás, s az így erősödő üvegházhatás okolható az éghajlat változásáért? A szélsőséges időjárási események gyakorisága növekszik, vagy csak a hírközlés gyorsabb és szenzációéhesebb globalizálódó világunkban? Lehetséges-e az éghajlat modellezése, előrejelzése, melyek e folyamat bizonytalanságai?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Környezettudomány, Globális változás, Klímaváltozás, Légköri kémia (Klímaváltozás), Légkörfizika (Klímaváltozás), Levegőszennyezés (Klímaváltozás), Klímaváltozás hatása (Klímaváltozás), Klímaváltozékonyság (Klímaváltozás)

tudósok előadásai

Dr. Bartholy Judit (előadó)

41:40

2004. szeptember 13.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1154
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8282" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés