Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Állam ,nemzet, nép

1159

Állam ,nemzet, nép


Vannak szerencsés országok, ahol a nép, nemzet, állam valamilyen egysége sok évszázada kiformálódott már, Közép- és Kelet-Európában azonban ez nem így történt. Mindez a nemzetállam függetlenségével kapcsolatban táplált illúziókhoz és nemzetek, nemzetiségek, népek közötti súlyos konfliktusokhoz vezetett. 1945 óta nemzet és nép egyre inkább szinonim fogalmakká válnak és a tendencia folytatódik: az Európai Unió keretei között a magyar önérzet és öntudat egészséges fejlődése egyre szükségesebb hajtóerővé válik a társadalom számára.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Történelem

tudósok előadásai

Lukács John (előadó)

45:02

2005. október 24.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1159
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8318" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés