Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Miért baj a cukorbaj?

1095

Miért baj a cukorbaj?


A cukorbaj a lakosság közel 5%-át érintő idült jellegű megbetegedés. Középpontjában a szénhidrát-anyagcsere zavara, a kórosan magas vércukorérték áll. A 21. század egyik igazi egészségügyi gondját az elhízáshoz társuló cukorbetegség világméretű terjedése jelenti. A cukorbetegség kezelési lehetőségei terén az inzulin felfedezése fordulatot hozott, napjainkban a terápiás fegyvertár egyre bővül. A cukorbetegség kezelésével a vércukorértékek normalizálása, s a jellegzetes szemészeti, vese- és idegrendszeri, illetve az érelmeszesedésből adódó szövődmények kockázatcsökkentése is elérhető.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Humán orvostudomány, Dietetika, Diabetológia

tudósok előadásai

Dr. Jermendy György (előadó)
Dr. Fábri György (előadó)

43:15

2006. május 22.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1095
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8335" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés