Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Környezeti kockázatok, természeti és ipari katasztrófák

451

Környezeti kockázatok, természeti és ipari katasztrófák


Mindannyian tapasztaljuk, hogy az autók kipufogó gázai, az utcán eldobált hulladék, a szennyezett folyók látványa kellemetlen közérzetet okoz. A mindennapi életünk minőségét elrontó környezetszennyezésekből azonban nemigen lesz újsághír. Ezen jelenségek kapcsán sokszor eszünkbe sem jut a környezetszennyezés jelensége. A környezeti problémákról mindegyikünknek az újságok címlapján szereplő botrányok, katasztrófák jutnak eszébe. Azt is mondhatjuk, hogy a környezeti katasztrófával járó „balesetek”, mint Bophal, Seveso, Sandoz, Exxon-Valdez, Csernobil, Prestige, Kolontár és még sorolhatnánk az eseményeket, mindegyike egy-egy mérföldkő lett a környezetvédelem fejlődésében. A klímaváltozás kapcsán megnőtt a természeti katasztrófák bekövetkezésének valószínűsége. A világ nagyvárosainak egy része földrengésveszélyes területekre települt (Tokió, Los-Angeles), benépesültek olyan területek, amelyeket rendszeresen fenyeget az árvízveszély (Hollandia, Velence stb.). A népességszám növekedése önmagában is növeli a kockázatokat. Előadásunkban ezeket a problémákat mutatjuk be.

több kevesebb


Természeti katasztrófák (Geofizika), Ipari kockázatok, Természeti kockázatok, Természeti katasztrófák

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Kerekes Sándor (előadó)

38:55

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

451
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8982" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés