Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

…nyiss nekem tért? Tér és térbeliség az épített és a társadalmi világban

267

…nyiss nekem tért? Tér és térbeliség az épített és a társadalmi világban


Életünk számtalan térben zajlik. A városok mindennapos terei észrevétlenül is meghatározzák életünket. A tér fogalma és megítélése sokat változott az elmúlt száz évben. A szakemberek szerint ma az ún. „téri fordulat korszakát éljük. A tér tehát nem csak építészeti probléma, hanem egy komplex kérdéskört felölelő fogalom, amely kapcsolatot teremt az urbanisztika, a szociológia, a pszichológia, a földrajz és a képzőművészet között. Ennek konkrét példája a városi tér, amely a technológiai fejlődés és a globalizáció hatására alapvető átalakuláson megy át. Vajon hányféleképpen értelmezhető a tér fogalma?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Építészet, Tervezés, Épülettervezés, Környezettervezés, Várostervezés, Mérnöki tudományok

tudósok előadásai

Moravánszky Ákos (előadó)

5:54

2011. február 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

267
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/9121" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés